Op zoek naar een training die uw evenwicht en stabiliteit kan verbeteren? En ook eens leuk, gezellig en uitdagend is? Doe dan mee aan onze In Balans Cursus!

 

In Balans Cursus

In Balans is een cursus, ontwikkeld door VeiligheidNL, die u helpt actief en zelfstandig te blijven en tevens uw zelfvertrouwen vergroot.

Zelfstandig uw dagelijkse dingen blijven doen, dat wil toch iedereen? Ook als u ouder wordt is het belangrijk dat u zich vertrouwd en veilig voelt. Stevig op uw benen staan is dan erg belangrijk. Als u steviger op uw benen staat, bent u vaak beter In Balans en daardoor zekerder van uzelf.

Met deze cursus werkt u aan het verbeteren van uw spierkracht en evenwicht. De kans op vallen wordt daarmee kleiner. In Balans zorgt ervoor dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Daarnaast verbetert uw algehele conditie. Een actiever leven is dan binnen handbereik.

Praktische informatie

In Balans is een 14 weken durende groepscursus, bestaande uit:

  • Week 1: beginnen met een informatiebijeenkomst
  • Week 2-3-4: drie cursusbijeenkomsten
  • Week 5-14: tien weken trainingsbijeenkomsten
  • Eigen cursusboek

De oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi. Uiteraard voert iedereen de oefeningen uit op zijn of haar eigen niveau. Deze oefeningen staan ook allemaal in het handige In Balans cursusboek, met daarnaast nog veel meer informatie en tips over bewegen en evenwicht en veiligheid in en om het huis.

Reeds 3 keer met veel succes gegeven!

Mensen die een dergelijke training hebben gevolgd geven het volgende aan: – “Ik voel mij steviger op de benen staan en voel mij meer ontspannen” – “Mijn angst om te vallen is duidelijk afgenomen” – “Mijn zelfvertrouwen is gegroeid”

 

Bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam word de In Balans cursus gegeven door Eline Zijlstra. Voor meer informatie over de cursus of voor het opgeven hiervoor kunt u telefonisch contact met haar opnemen via het nummer 020-622 0572. Of stuur een mail naar Eline via, eline.zijlstra@fysiotherapiecentrumamsterdam.nl