Handtherapie

Handtherapie Amsterdam

Wat is handtherapie

Handtherapie in is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie gericht op het diagnosticeren en behandelen van hand- en polsklachten. Onze ervaren handtherapeut in Amsterdam gebruikt behandeltechnieken zoals oefeningen, mobilisatie, spalken en educatie om de handfunctie te verbeteren en pijn te verminderen. Of je nu herstelt van een fractuur, peesletsel, zenuwletsel of een chronische aandoening zoals artritis, de handtherapeut past de behandeling altijd aan jouw specifieke klachten aan.

Met wat voor klachten kun je terecht bij de handtherapeut in Amsterdam

Je kunt bij de handtherapeut in Amsterdam terecht voor klachten die betrekking hebben op de handen en polsen. Veel voorkomende klachten die door handfysiotherapie kunnen worden behandeld zijn:

  • Fracturen: revalidatie na breuken in de hand of pols
  • Peesletsel: revalidatie na peesblessures en/of ontstekingen
  • Zenuwletsel: herstel en revalidatie bij beschadigen van zenuwen, zoals bij het carpaal tunnelsyndroom
  • Overbelastingletsels: behandeling van overbelastingletsels, zoals tendinitis klachten, RSI of KANS.
  • Reumatische aandoeningen: ondersteuning en behandeling bij o.a. artritis en reuma
  • Postoperatieve revalidatie: begeleiding en revalidatie na chirurgie aan de handen en polsen
  • Gewrichtsproblemen: behandeling van gewrichtsaandoeningen, zoals artrose
  • Functionele beperkingen: hulp bij het verbeteren van de mobiliteit, kracht en functionaliteit

Handtherapie is gericht op aandoeningen en blessures die de functie van handen en polsen kunnen beïnvloeden. Het doel is om je te helpen bij het herstellen van de optimale handfunctie en het verminderen van pijnklachten.

Hoe werkt handtherapie

Handfysiotherapie in Amsterdam begint met een onderzoek van de hand- en polsfunctie, gevolgd door het opstellen van een behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke klachten en doelen.  Tijdens de behandeling werk je samen met een ervaren handfysiotherapeut aan het herwinnen van kracht, mobiliteit en functionaliteit door middel van handtherapie. Het is doel is natuurlijk altijd om je zoveel als mogelijk is terug de brengen naar normale dagelijkse activiteiten en werkzaamheden, zonder beperkingen.

Op zoek naar een handtherapeut in Amsterdam?

Onze collega Nanny Doornbos is bij onze praktijk gespecialiseerd in hand- en polsklachten. Je kan een afspraak bij haar inplannen via 020-2403099 of mail naar info@fysiotherapiecentrumamsterdam.nl. We helpen je graag verder.

Liever direct online een afspraak voor handtherapie inplannen? Dat kan gemakkelijk en snel via onderstaande button. Nanny is werkzaam op de locatie Westerdok.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu direct zelf je afspraak in.