Sportfysiotherapie

Trainen bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam

Sportfysiotherapie in Amsterdam

Heb je last van een blessure en wil je zo snel mogelijk weer sporten? Met onze jarenlange ervaring op het gebied van bewegen en sportfysiotherapie begeleiden we je graag om weer klachtenvrij je sportactiviteiten te kunnen oppakken.

Fysiotherapie Centrum Amsterdam heeft veel ervaring met revalideren van zowel topsporters als de recreatieve sporter. Omdat we allemaal fanatiek hebben gesport (rugby, voetbal, volleybal en hardlopen), weten we hoe belangrijk het is om goede begeleiding te hebben bij de terugkeer op het veld. Onze sportfysiotherapeut in Amsterdam kan je daarbij helpen.

Wat houdt sportfysiotherapie in?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en daarmee de expert op het gebied van sport en beweging. Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij revalidatie, preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of juist weer wil gaan sporten.

Wat doet een sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut behandeld en begeleid mensen die na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/of weer willen gaan sporten. De therapeut begeleidt en adviseert tevens ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de fysiotherapiepraktijk ziet de sportfysiotherapeut naast sporters ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport een deel kan uitmaken van de therapie.

  • Hulp bij revalidatie na blessures
  • Begeleiding bij het weer gaan sporten
  • Advies en voorlichtinb

Voor welke klachten kan ik terecht bij een sportfysiotherapeut in Amsterdam?

De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Sportfysiotherapie richt zich op de behandeling van sportblessures en de revalidatie bij het weer gaan sporten. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut in Amsterdam gaan, zijn blessures aan de enkel, knie en schouder. De sportfysiotherapie richt zicht niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu direct zelf je afspraak in.

Afspraak maken voor sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeut in Amsterdam is Paula van Splunter. Via het online inplannen kun je direct bij Paula een afspraak maken.

Wil je nog verdere informatie over sportfysiotherapie en de behandelmogelijkheden hiervan? Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen (020-2403099) of mailen (info@fysiotherapiecentrumamsterdam.nl) met je vragen. We helpen je graag verder.