Manuele therapie

Manuele therapie bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam

Wat is manuele therapie?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Door het samenvoegen van wetenschap en ervaringen uit de praktijk heeft de manuele therapie een grote stap voorwaarts kunnen maken. Daarom is hij geschikt om cliënten met bewegingsgerelateerde problemen een oplossing te bieden.

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding.

Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Manuele therapie bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam

Wij hebben ons binnen de praktijk sterk gericht op het behandelen van mensen met herniaklachten, met name lage rughernia’s. Als u lage rugpijnen heeft met uitstraling naar de bil en/of het been, of u heeft pijn in uw been (benen) dan is de kans groot dat de tussenwervelschijf (ook wel discus genoemd) de oorzaak van het probleem is. Dit kan overigens ook gelden voor de nek en armen. Het is vrij eenvoudig vast te stellen of de tussenwervelschijf de veroorzaker is van het probleem. Een gerichte aanpak van dit probleem en vooral een deskundig advies over wat u wel en niet moet doen is essentieel voor het beloop van uw herstelproces, vooral in het beginstadium van uw klachten!

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu direct zelf je afspraak in.

Onze manueel therapeuten

Bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam zijn Marcel Lems en Eline Zijlstra werkzaam als manueel therapeut. Voor meer informatie over de behandelmogelijkheden of voor het maken voor een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen via het nummer 020-337 5534 (Marcel – Westerdok) of 020-6220572 (Eline – Revaleiland). Mailen kan uiteraard ook, via marcel.lems@fysiotherapiecentrumamsterdam.nl of eline.zijlstra@fysiotherapiecentrumamsterdam.nl.