Manuele therapie

Manuele therapie bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam

Manuele therapie in Amsterdam: deskundige zorg door onze ervaren therapeuten.

Ben je op zoek naar een manueel therapeut in Amsterdam? Onze therapeuten staan voor je klaar. Met jarenlange ervaring en expertise werken ze samen met jou aan je persoonlijke doelen. Met een individueel op jouw afgestemd behandelplan bieden we altijd de zorg die je nodig hebt.

Wat is manuele therapie en wat doet een manueel therapeut?

Manuele therapie is een behandelvorm die wordt toegepast door een gespecialiseerde fysiotherapeut, ook wel de manueel therapeut genoemd. De behandelvorm kenmerkt zich door een uitgebreid en gespecialiseerd onderzoek, dat is toegespitst op de regio waar je de pijnklachten ondervindt. Daarnaast wordt er gekeken naar de manier van bewegen van de gewrichten in samenwerking met de spieren en op welke manier dit geoptimaliseerd kan worden.

Persoonlijk behandelplan

Een mobilisatie en/of manipulatie is een voorbeeld van een behandelmethode van de manueel therapeut. Daarna wordt, samen met u als patiënt, gekeken hoe je dit zelf zo soepel mogelijk kan houden en een persoonlijk behandelplan opgesteld. De MSc manueel therapeut kijkt daarnaast ook naar andere factoren welke invloed kunnen hebben op je klacht, zoals stress, slaap of het aantal beweeguren op een dag.

Fysiotherapeutisch specialist

Onze manueel therapeuten in Amsterdam hebben naast de vierjarige studie fysiotherapie nog een masterstudie gevolgd. Deze masterstudie spits zich dan toe in de richting van manuele therapie. Door deze opleiding kan de therapeut nog gerichter onderzoeken, beter klinisch redeneren, multidisciplinair samenwerken met andere zorgverleners en is tevens op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Wanneer manuele therapie?

Je kan bij een manueel therapeut in Amsterdam terecht als je denkt klachten te ondervinden aan je bewegingsapparaat. Dit kunnen bijvoorbeeld bewegingsbeperkingen, stijfheidsklachten, aanhoudende terugkerende pijnklachten en/of houdingsproblematiek zijn.

Met wat voor klachten kun je terecht bij een manueel therapeut?

Je kunt voor vrijwel al je gewrichtsklachten terecht bij een manueel therapeut in Amsterdam, maar de manueel therapeut is extra gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten (en alle gebieden die hiermee geassocieerd zijn). De meest voorkomende klachten die de manueel therapeut goed kan behandelen zijn:

• Hoofd- en nekklachten (vaak in combinatie met stijve bovenrug)
• Lage rugklachten
• Heupklachten
• Schouderklachten
• Hoofdpijnklachten
• Houdingsklachten – Ketenproblematiek
• Artroseklachten

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu direct zelf je afspraak in.

Onze manueel therapeuten

Ervaar de deskundigheid van onze manueel therapeuten in Amsterdam voor een optimale gezondheid.

Bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam zijn Eline Zijlstra en Bas Lenters (i.o.) werkzaam als manueel therapeut. Voor meer informatie of voor het maken voor een afspraak kunt je telefonisch contact opnemen via het nummer 020-2403099 of mail naar info@fysiotherapiecentrumamsterdam.nl.

Liever direct zelf online een afspraak inplannen? Dat kan via bovenstaande button.