Etalagebenen

Claudicatio intermittens oftewel etalagebenen looptraining bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam

Gesuperviseerde looptraining fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens

Wat is Claudicatio Intermittens (etalagebenen) en wat kunt u er bij ons aan doen? Wel eens last van uw benen bij het lopen? Als u dan even stil staat dan zakt dit weg?

Wellicht bent u met deze klachten bij de huisarts of vaatchirurg terecht gekomen en heeft die de diagnose Claudicatio Intermittens gesteld. Wat? Ja, Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd. Door slagaderverkalking in de bloedvaten wordt de bloeddoorstroming belemmerd en ontstaat er tijdens inspanning een tekort aan zuurstoftoevoer naar de spieren, dit leidt tot die vervelend pijn en kramp in uw benen.

Fysiotherapie bij etalagebenen, wat kan je er aan doen?

Dit hangt af van de klachten en het stadium waar u zich in bevindt. Vanaf Stadium 2 kan uw huisarts of vaatchirurg u doorverwijzen naar een gespecialiseerde claudicatiotherapeut. Samen met u fysiotherapeut gaan we aan de slag met gesuperviseerde looptraining om uw loopafstand te vergroten, zodat u niet meer telkens stil hoeft te staan.

Het is bewezen dat deze looptraining en fysiotherpaie effectief is in het verminderen van de pijn, het vergroten van de maximale en functionele loopafstand en het verbeteren van de kwaliteit van leven bij claudicatio intermittens (etalagebenen). Maar liefst 80% van de patiënten is tevreden met deze behandelingen.

Vergoeding fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens en etalagebenen

Vanaf 2017 heeft u alleen een basisverzekering nodig voor 37 behandeling gesuperviseerde looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut, voor Claudicatio Intermittens, beter bekend als etalagebenen.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu direct zelf je afspraak in.

Afspraak maken

Bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam is Paula van Splunter gespecialiseerd in het geven van looptraining bij Claudicatio Intermittens klachten. De looptraining wordt gegeven op het Revaleiland in de Nieuwe Houthavens. Via de button hierboven kun je online een afspraak bij haar inplannen.

Maak je liever telefonische een afspraak of wil je meer informatie over de looptraining? Bel dan naar 020-6220572. Paula is ook per mail bereikbaar op paula.van.splunter@fysiotherapie.com.