Ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam

Ontspanningstherapie in Amsterdam

Heb je moeite om te ontspannen? Of last van spanning en stress gerelateerde klachten? Door ontspanningstherapie kunnen we je helpen om deze klachten te verminderen. Door ontspanning en bewustwording ontstaat er rust in zowel je lichaam als hoofd.

Bij welke klachten kun je ontspanningstherapie toepassen

Ontspanningstherapie wordt voornamelijk toegepast als je last hebt van stres gerelateerde klachten of als je moeilijk kan ontspannen. Als je last hebt van spanning en stress zie je vaak dat je hoger gaat ademhalen. De hoge mate van spanning kan een rol spelen bij een hoge bloeddruk, maar kan ook zorgen voor een gebrek aan energie, hoofdpijn en hyperventilatie. Sommige spiergroepen zijn extra gevoelig voor spanning, zoals de nek- en schouderspieren, de musculatuur van de lage rug, de bekkenbodenspieren en de spieren in de kaakregio. Wanneer er sprake is van langdurige spanning in deze gebieden, in combinatie met stress, dan zou ontspanningstherapie een goede behandelmethode kunnen zijn. Ook kan ontspanningstherapie helpen bij slaapproblemen.

Wat doet ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie geeft je rust, zowel in je lichaam als in je hoofd. De ontspanning brengt je in het moment en verminderd spanning en stress. De stressvermindering kan een positief effect hebben op het omlaag brengen van een hoge bloeddruk en kan hyperventilatie verminderen of verhelpen. Hiernaast geeft ontspanning je ook meer energie en heeft het een goede invloed op je slaappatroon.

De behandeling vergroot de bewustwording van het lichaam en het moment. Ontspanning en bewustwording zijn beide trainbaar. Hier werk je onder begeleiding van een fysiotherapeut aan tijdens de ontspanning- en ademhalingstherapie bij onze praktijken in Amsterdam.

Welke methodes gebruiken we

Er zijn verschillende soorten methodes die kunnen worden toegepast om te ontspannen. Bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam richten we ons voornamelijk op ademhalingstherapie en bewustwordingsoefeningen. Hiernaast maken we ook gebruik van progressieve relaxatie methodes, zoals de ontspanningsoefeningen van Jacobson. We kijken altijd naar de persoon en zijn klachten. Aan de hand daarvan kiezen het soort ontspanningstherapie wat het beste bij jou en je klachten past. Zorg op maat dus.

Waarom zou ontspanningstherapie bij jou kunnen helpen

Eigenlijk weten we het allemaal wel, het verminderen van stress en spanning heeft een positieve invloed op je gezondheid. Door ontspanningstherapie en ademhalingsoefeningen kunnen we dat effect bereiken. Door je meer bewust te zijn van je lichaam, voel je beter wat je lijf nodig heeft. Zo heeft de therapie dus ook een preventieve werking. Hiernaast kan je door ontspanningstherapie en ademhalingsoefeningen meer rust creëren in je gedachtes, wat je ook zou kunnen helpen om beter met spanningen om te kunnen omgaan.

Afspraak maken

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? We beantwoorden ze graag. De ontspanningstherapie wordt bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam gegeven door Lisa van Stokkum. Lisa is bereikbaar via 020-622 0572 of mail naar lisa.van.stokkom@fysiotherapie.com.

Liever direct online een afspraak inplannen? Dat kan via onderstaande button.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu direct zelf je afspraak in.