Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam

Orofaciale fysiotherapie oftewel kaakfysiotherapie

Niets vervelender dan kaakklachten. Pijn bij het kauwen of het niet kunnen openen van de mond vormen een vrij lastig probleem, maar gelukkig is het met behulp van kaakfysiotherapie vaak goed te behandelen.

Kaakfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op gezondheidsproblemen die een relatie hebben met functiestoornissen en / of bewegingsbeperkingen in het hoofd – en halsgebied en in het bijzonder het kauwstelsel.

Kaakklachten

De meest voorkomende klachten die en kaakfysiotherapeut behandelt zijn pijnklachten tijdens het kauwen en het niet meer kunnen open of dichtdoen van de mond. Maar ook spanningsklachten in het hoofdhalsgebied, revalidatie na bijvoorbeeld een kaakfractuur of begeleiding bij het herstel na een oncologische behandeling. Ook hoofdpijnklachten, klemmen, knarsen en aangezichtsverlammingen zijn het werkterrein van een kaakfysiotherapeut. Voor aangezichtsverlammingen passen we mimetherapie toe, een speciale behandelmethode gericht op het herstel van de aangezichtsverlamming.

Ontstaan van kaakklachten

Kaakklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan, veel voorkomende oorzaken zijn overmatig klemmen, verkeerde houding, een doorgemaakt trauma (denk hierbij aan een ongeval) of stress. Spanning en stressklachten zijn een van de meest voorkomende oorzaken bij het ontstaan van kaakklachten. Het is lang niet altijd duidelijk waardoor de klachten nu veroorzaakt zijn, wel zie je vaak dat de klachten geleidelijk ontstaan.

Kaakfysiotherapie Amsterdam

De fysiotherapeutische behandeling is erop gericht u weer zo goed mogelijk te laten functioneren. Denk hierbij aan het eten zonder klachten en het weer normaal kunnen openen en sluiten van de mond, zonder beperkingen of hinderlijke gewrichtsgeluiden. De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van uw klachten. De behandeling zou o.a. kunnen bestaan uit het geven van advies, het afleren van verkeerd gebruik en het aanleren van oefeningen. De oefeningen kunnen bijvoorbeeld helpen een gestoorde mondopening te verbeteren of de aanwezige spanning van spieren te verminderen.

Een afspraak maken voor kaakfysiotherapie

Bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam is Sanne Goede werkzaam als kaakfysiotherapeut, oftewel orofaciaal fysiotherapeut. Voor meer informatie over de behandelmogelijkheden of voor het maken voor een afspraak kunt u telefonisch contact met hem opnemen via het nummer 020-622 0572. Of stuur een mail naar sanne.goede@fysiotherapie.com