Op locatie Van Diemenstraat worden diverse groepslessen gegeven.
Een groepsles duurt altijd een uur en biedt plaats aan maximaal 8 personen.

Conditietraining

Elke maandag van 18.30 tot 19.30 uur is er een conditietraining.
Deze training is voor iedereen, ongeacht niveau of klacht en wordt verzorgd door een van onze fysiotherapeuten.

De thema’s zullen elke week iets verschillen, gezien de verschillende achtergronden van onze fysiotherapeuten. Zo kan de ene week de training gericht zijn op buik- en rugspieren, dan weer op de beenspieren, dan weer gewoon lekker zweten of misschien wat yoga-achtige oefeningen.
Kortom: lekker sporten in groepsverband.

Conditietraining voor 55+

Elke maandag van 19.30 tot 20.30 uur is er een conditietraining speciaal voor 55+’ers.
De training is net iets toegankelijker en richt zich met name op ontspannen bewegen en verantwoord de conditie opbouwen.

Pilates

Elke donderdag van 17.00 tot 18.00 uur geeft Eline Zijlstra haar lessen Pilates. Pilates is een training voor het hele lichaam of zoals dat mooi heet: voor Body & Mind. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de spierkracht, de lenigheid en de stabiliteit. Deze items komen dan ook zeker tijdens de trainingen aan bod. De oefeningen worden uitgevoerd op een matje. De trainingsvorm is als ware ‘back to basic’ : terug naar alle natuurlijke bewegingsvormen, terug naar de natuurlijke spierketens. De kracht zit hem vooral in de eenvoud en combinaties van de bewegingen. De lessen worden gegeven in groepsverband door een volledig gekwalificeerd ‘Perfect Pilates’-instructrice en tevens fysiotherapeut.

Rugschool

Elke dinsdag en vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur en elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur geven Eline Zijlstra en Lisa Stokkom trainingen specifiek gericht op de stabiliteit van de rug.
Deze trainingen zijn als het ware het eindstation na een hernia-traject bij ons in het centrum.
Elke training begint met een opwarming op de cardio-apparatuur, waarna er op matjes gewerkt wordt aan buik-rug-bil en beenspieren.

Bent u geen patiënt geweest bij ons, maar wilt u wel meedoen? Dat kan natuurlijk!
Om uw niveau in te schatten maakt u dan eerst een afspraak met een van de therapeuten. Deze afspraak duurt zo’n 30 min en kost € 35,-.
Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, is het ook mogelijk deze bij uw zorgverzekering in rekening te brengen.

 

Kijk voor alle actuele tarieven van de groepstrainingen op onze tarieven pagina.