Fysiotherapie bij voetklachten

Fysiotherapie bij voetklachten Amsterdam

Last van voetklachten? We vertellen je graag meer over hoe fysiotherapie gericht op de voeten je hierbij kan helpen.

Welke voetklachten kunnen met fysiotherapie worden behandeld?

Met fysiotherapie in Amsterdam kunnen diverse voetklachten effectief worden behandeld, variërend van veelvoorkomende aandoeningen zoals hielspoor en platvoeten tot complexere problemen zoals peesontstekingen en stressfracturen.

Onze voetentrainer en fysiotherapeuten gespecialiseerd in voetenklachten zijn ervaren in het identificeren van de oorzaken van voetpijn en het opstellen van op maat gemaakte behandelplannen die zich richten op pijnvermindering, verbeterde mobiliteit en preventie van verdere blessures. Of het nu gaat om klachten door overbelasting tijdens sportactiviteiten of om chronische aandoeningen zoals artritis, onze praktijk helpt je graag bij het herwinnen van het functionele vermogen en een actieve levensstijl te behouden.

Fysiotherapie kan effectief zijn bij een breed scala aan veelvoorkomende voetproblemen. Zoals:

  • Hielspoor
  • Platvoeten
  • Peesontstekingen
  • Stressfracturen
  • Enkelverstuikingen
  • Morton’s neuroma
  • Hallux valgus
  • Metatarsalgie
  • Klauw- en hamertenen
  • Tailor’s bunion

Hoe werkt fysiotherapie bij voetklachten

We starten altijd met een grondige intake door een voet fysiotherapeut. Hierna word er een behandelplan opgesteld, specifiek voor jouw klachten en doelen. Tijdens de behandeling kunnen er verschillende behandeltechnieken worden toegepast, denk hierbij o.a. mobilisaties en oefentherapie ter bevordering van de spierkracht en stabiliteit. Daarnaast voorziet de fysiotherapeut je ook van advies, zoals over schoeisel en technieken die je zelf kan toepassen om voetklachten te verminderen en terugkeer te voorkomen. Deze grondige benadering heeft als doel om de functie van de voet te verbeteren en je klachten te verminderen.

Op zoek naar een fysiotherapeut voor voetklachten in Amsterdam?

Onze collega Nanny Doornbos is bij onze praktijk gespecialiseerd in fysiotherapie bij voetklachten. Je kan een afspraak bij haar inplannen via 020-2403099 of mail naar info@fysiotherapiecentrumamsterdam.nl. We helpen je graag verder.

Liever direct online een afspraak voor handtherapie inplannen? Dat kan gemakkelijk en snel via onderstaande button. Nanny is werkzaam op de locatie Westerdok.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu direct zelf je afspraak in.

voetentraining