Een gekneusde rib? Of loop je nu al een tijd met die tenniselleboog rond? Veel spanning in je nek? Een instabiele knie? Je schouder geblesseerd tijdens het volleyballen? Of flink door je enkel gegaan tijdens het voetballen? Dit zijn allemaal voorbeelden waarbij Medical Taping een positieve bijdrage kan leveren aan de behandeling!

Maar wat doet Medical Taping dan precies, als het voor al deze bovenstaande blessures te gebruiken is?

Medical taping

De tape zelf is anders dan gewone sporttape, deze is stug. Medical Tape is tot 140% rekbaar, is in de lengte rekbaar en je kan er gewoon mee onder de douche en zelfs mee zwemmen; de tape is waterbestendig. Door deze specifieke kenmerken is het ook voor verschillende doeleinden te gebruiken.
Zo kan de medical tape gebruikt worden om de spier te activeren of juist te laten ontspannen. Hiermee kan je bijvoorbeeld de spieren in de nek proberen te laten ontspannen. Tevens is de tape te gebruiken om het gewricht te ondersteunen en dat kan heel voordelig werken bij het ondersteunen van bijvoorbeeld een instabiele knie, gekneusde rib of verzwikte enkel. Daarnaast brengt het de circulatie van het ingetapete gebied op gang.
De functies kunnen ook beide tegelijk worden toegepast. De geblesseerde schouder kan worden ondersteund, maar ook kunnen je spieren rondom de schouder gestimuleerd worden.

De tape kan al snel het juiste effect teweegbrengen, maar het is van belang dat dit samen met het juiste advies/oefeningen van de fysiotherapeut gebeurd. Het dient ook op de juiste manier en in het verloop van de spier aangebracht te worden en dus is kennis van de anatomie noodzakelijk.

Bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam zijn Koos Hoogedoorn en Eline Zijlstra gespecialiseerd in het toepassen van het Medical Taping Concept. Voor meer informatie over de behandelmogelijkheden of voor het maken voor een afspraak kunt u telefonisch contact met hen opnemen via het nummer 020-622 0572. Mailen kan uiteraard ook, via koos.hoogedoorn@fysiotherapiecentrumamsterdam.nl of eline.zijlstra@fysiotherapiecentrumamsterdam.