Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie Amsterdam

Bekkenfysiotherapie in Amsterdam

Last van bekkenklachten? Wij weten hoe vervelend deze klachten kunnen zijn. Gelukkig kan je met gespecialiseerde bekkenfysiotherapie deze klachten vaak goed behandelen. We vertellen je graag meer over hoe onze bekkenfysiotherapeuten in Amsterdam je hierbij kunnen helpen.

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie in Amsterdam is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie gericht op het behandelen van klachten en dysfuncties in het bekkengebied, de bekkenbodem en omliggende structuren. De bekkenbodem bestaat uit spieren, ligamenten en andere weefsels die ondersteuning bieden aan organen zoals de blaas, darmen en baarmoeder.

Het doel van bekkenbodem fysiotherapie in Amsterdam is om de functie en het functioneren van de bekkenbodem te verbeteren, problemen zoals incontinentie, bekkenpijn, verzakkingen en seksuele disfunctie te verminderen en zo de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Voor wie is bekkenfysiotherapie geschikt?

Iedereen met klachten of problemen gerelateerd aan het bekkengebied kan baat hebben bij bekkenfysiotherapie. Het is belangrijk om bij deze klachten altijd een gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut of bekkenbodem fysiotherapeut in Amsterdam te raadplegen. Middels een uitgebreide intake en evaluatie stellen zij een persoonlijk behandelplan voor je op. Altijd specifiek gericht op jouw klachten.

Welke klachten kunnen worden behandeld door bekkenfysiotherapie in Amsterdam?

Bekkenfysiotherapeuten behandelen een breed scala aan klachten gerelateerd aan het bekkengebied. Van urine-incontinentie tot bekkenpijn en postnatale zorg, wij bieden professionele hulp op maat.

Voor de volgende klachten kan je terecht bij de bekkenfysiotherapeut:

  • Incontinentieproblemen
  • Overactieve en onderactieve bekkenbodemspieren
  • Bekkenpijn en lage rugpijn tijdens en na de zwangerschap
  • Pre- en postnatale zorg
  • Obstipatie of problemen met de stoelgang
  • Klachten op seksueel gebied

Wat kan ik zelf doen om mijn bekkenbodem te versterken?

Er zijn verschillende oefeningen om je bekkenbodem te leren aanspannen, ontspannen en om deze te versterken. De bekkenbodem fysiotherapeut stelt specifiek voor jouw klachten een oefenschema op. Die nemen jullie samen door, zodat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Vervolgens kan je thuis zelfstandig aan de slag om je bekkenbodem te trainen.

Wordt bekkenfysiotherapie vergoed door de verzekering

Bekkenbodem fysiotherapie in Amsterdam wordt grotendeels vergoed door de aanvullende verzekering. Alleen bij urine-incontinentie vallen de eerste 9 behandelingen in de basisverzekering.

Hoeveel behandelingen je vergoed krijgt uit je aanvullende verzekering ligt aan het pakket wat je gekozen hebt. Check daarom altijd voordat je een afspraak maakt je verzekering, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Geen aanvullende verzekering? Uiteraard kunnen we je dan ook helpen bij je bekkenklachten. We sturen je in dat geval een nota voor de behandelingen. 

Op zoek naar bekkenbodem fysiotherapie in Amsterdam?

Onze collega Saphira Buddelmeijer is gespecialiseerd in bekkenklachten en MSC bekkenfysiotherapeut i.o. Je kan een afspraak bij haar inplannen via 020-2403099 of mail naar info@fysiotherapiecentrumamsterdam.nl. We helpen je graag verder.

Liever direct online een afspraak bij Saphira Buddelmeijer inplannen? Dat kan gemakkelijk en snel via onderstaande button.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu direct zelf je afspraak in.