Hardloopanalyse

Trainen bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam

Wat is een (hard)loopanalyse

Onze hardloopanalyse bestaat uit het analyseren van een video van jouw hardlooptechniek om deze vervolgens te beoordelen en verbeterpunten te bespreken.

Waarom een hardloopanalyse

Hardlopen is een van de populairste sporten van Nederland, maar ook een sport die veel blessures kent. De meeste mensen vergeten daarbij dat hardlopen een technische sport is die moet worden aangeleerd. De verleiding is groot om onvoorbereid aan de slag te gaan met een blessure als gevolg.

Blessures die veel voorkomen bij hardlopers zijn: Shin splints, hielspoor, knie-, achillespees-, rug-, lies- en spierklachten van de kuiten en bovenbenen. Met een loopanalyse kunnen we zien waar de blessure vandaan komt en tips geven om de techniek te verbeteren. Ook kunnen we de loopanalyse preventief inzetten. Naast het verminderen van de kans op blessures helpt een goede techniek ook nog bij het verbeteren van uw prestaties.

Ben je een beginnende loper die snel klachten krijgt of een ervaren loper die graag zijn techniek wilt updaten, dan kan een loopanalyse uitkomst brengen.

Hoe gaat een loopanalyse in zijn werk

Na een korte warming up word je gefilmd op de loopband van zowel de zijkant als de achterkant, op verschillende snelheden passend bij jouw niveau. Vervolgens analyseert de therapeut samen met jou de video’s waarbij hij alle mogelijke valkuilen met je bespreekt. Aansluitend krijgt je tips mee om met de techniek aan de slag te gaan.

Voor de analyse is het handig om je (hard)loopschoenen mee te nemen en passende (niet te wijde) sportkleding.

Waar kijken we naar tijdens een loopanalyse

Tijdens de analyse kijkt de therapeut naar verschillende aspecten van de hardlooptechniek, hieronder vallen o.a. de landing, afwikkeling van de voeten, positie van het bekken en bewegingen van romp. Daarnaast kan er ook worden gesproken over mogelijke manieren van trainen passend bij je doelen, levensstijl en niveau.

Wat zijn de voordelen voor jou

  • Een beter inzicht in je hardlooptechniek.
  • Inzicht in je klachten en handgrepen om deze te verhelpen en/of te voorkomen.
  • Betere prestaties
  • Sterke en zwakke punten van je techniek in kaart brengen

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu direct zelf je afspraak in.

Bij Fysiotherapie Centrum Amsterdam is Peter Gründer de expert op het gebied van hardlopen. De hardloopanalyses worden uitgevoerd op de locatie Westerstraat. Je kan een afspraak inplannen bij Peter door te bellen naar 020 – 471 3456 of te mailen naar peter.grunder@fysiotherapie.com. Liever direct zelf een hardloopanalyse inplannen? Maak dan online een afspraak.